Onderdeel van Enotria Travel
  • Volg Calabrië.nl

800 km aan stranden!

3x mooie stranden in Calabrië

Kristel

"Heerlijk luieren op het strand aan het felblauwe water. De mooiste stranden vind je hier!"

3x mooie stranden in Calabrië

Tijdens een vakantie in Calabrië kan een stranddagje natuurlijk niet ontbreken. Heerlijk relaxen op één van de de hagelwitte zandstranden aan de Tyrreense of Ionische Zee, want die zijn er genoeg! In de hele ‘punt van de laars’ vind je zo’n 800 kilometer aan stranden. Maar de allermooiste stranden in Calabrië? Een aantal hiervan tippen we je in dit blog!

Tropea

Een bezoek aan de magische badplaats Tropea is een must! Dit stadje heeft een bijzondere ligging op een hoge rots, pal boven het strand, wat een fantastisch uitzicht op zee geeft. De stranden bij de badplaats zijn hagelwit en het heldere zeewater is ideaal om in te gaan snorkelen. Ook de Italianen komen graag naar Tropea, wat het in het hoogseizoen wel een drukbevolkt plekje kan maken. Desondanks is het te allen tijden een betoverende plaats waar je ook de allerlekkerste visgerechten kunt eten op een terrasje!

tropea

Capo Vaticano

Een prachtig strandgebied aan de Tyrreense Zee in het zuidwesten van Calabrië. Capo Vaticano wordt gekenmerkt door mooie kliffen en helderblauw zeewater. Hier vind je één van de honderd mooiste stranden van de wereld. Bij Capo Vaticano vind je ook verborgen baaitjes die alleen bereikbaar zijn over zee en daarom een oase van rust zijn. Met helder weer kijk je vanaf Capo Vaticano uit op de Eolische eilanden en kun je ook Sicilië zien liggen.

Roccella Ionica

Dit is het perfecte strand voor rustzoekers, gelegen in het zuidoosten van Calabrië. Het strand van Roccella Ionica aan de Ionische Zee is schoon en veilig en heeft daarom een verdiende Blauwe Vlag wapperen. Geniet er van de rust op een ligstoel onder een parasol en voor een lekker hapje en drankje kun je terecht in de diverse snackbars en restaurantjes in de buurt.

Dit is een greep uit de allermooiste stranden van Calabrië. Wat is jouw favoriete strand in Calabrië? Laat het ons weten!

Wil jij een leuk gastblog schrijven?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Calabrië.nl