Onderdeel van Enotria Travel
  • Volg Calabrië.nl

Magisch!

Het prachtige stadje Santa Severina

Sergio

"Rondstruinen in een prachtig historisch stadje? Dan moet je in Santa Severina zijn!"

Het prachtige stadje Santa Severina

Aan de oostkust van Calabrië vind je het prachtige stadje Santa Severina. Bijna betoverend of magisch kan ik het wel noemen. Een aantal kilometer voor Santa Severina keek ik al mijn ogen uit. Ik wist dat me een prachtige dag stond te wachten bij het zien van de panorama op de stad. Op een zonnige dag ging ik op stap en zag ik de stad op de rotsen liggen. Alleen al dat zicht vond ik geweldig! Deze dag beloofde wat, op ontdekking in Santa Severina, lees maar snel verder!

Santa Severina

Historisch Santa Severina

Tijdens mijn verblijf in Calabrië vroeg ik de lokale mensen continu welke plekken ik moest bezoeken. De locals weten immers het beste waar alle schatten van de regio zijn, waar je het lekkerst kunt eten en waar de mooiste strandjes zijn. En allemaal zeiden ze hetzelfde: “Je moet naar Santa Severina!”. Als groot fan van kastelen, geschiedenis en archeologische schatten had ik al wel verwacht dat deze oude stad een pareltje voor mij zou zijn. Het is één van de grootste kunstschatten van Calabrië. Een precieze datum wanneer de stad gesticht is, weten ze niet. Maar vernomen wordt dat het 2000 jaar voor Christus is gebouwd. Je kunt je dus al wel voorstellen hoe het zou zijn om over de klinkertjes op het plein rond te lopen.

Santa Severina

Struinend door de stad

Ik moet me altijd inhouden om niet hardop ‘Oh’ en ‘Ah’ te roepen als ik door een stad loop. Hetzelfde natuurlijk voor Santa Severina, want overal waar je kijkt zie wel iets moois! Het kasteel en de kathedraal van Santa Anastasia, Cattedrale di Santa Anastasia, waren één van de mooiste gebouwen die ik heb gezien. Met het houten plafond, de standbeelden en de schilderingen kijk je je ogen uit. De doopkapel van de kathedraal mag je ook zeker niet missen. Ook al heeft het een eenvoudige uitstraling, als je je ogen dichtdoet, waan je je haast in een tijd van 2000 jaar geleden.

Het kasteel staat op de rotsen en dat is het eerste wat je ziet als je aan komt rijden. Het kasteel is goed onderhouden waardoor je elk hoekje goed kunt ontdekken. En het uitzicht.. WAUW! Je kijkt uit over een prachtig landschap en over Santa Severina. Ja, dit was echt onvoorstelbaar!

Santa Severina kasteel

Het gevoel van Santa Severina vergeet je niet snel meer. Het Engels is niet overal even goed, maar dat is juist de charme van dit Calabrese stadje. Als je in Calabrië bent, dan mag je dit niet overslaan!

Wil jij een leuk gastblog schrijven?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Calabrië.nl