Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Enotria Travel
  • Volg Calabrië.nl

Een dagje Morano

Stedentip: Morano

Hidde

"Wil jij de rijke geschiedenis van Morano ontdekken? Lees in dit blog waar je naar toe moet!"

Stedentip: Morano

Vlakbij Monte Pollino in de prachtige regio Calabrië vind je de plaats Morano. Deze plaats ligt in het noorden van de regio Calabrië, in de buurt van de grens met Basilicata. De plaats kent een rijke geschiedenis en prachtige natuurlijke omgeving en mag daarom niet ontbreken aan je reis als je in het noorden van Calabrië verblijft.

Een beetje historie

Het eerste bewijs van het bestaan van de stad was een militaire steen met de naam Muranum erin gegraveerd. Deze steen was afkomstig uit de 3e eeuw voor christus. In de 10e en 11e eeuw werd de stad gekaapt door de Saracenen. Vandaar ook het Saraceense profiel dat nog steeds terug te zien is in het stadswapen. Bovenaan de stad zien we een prachtig kasteel: Castello Normanno-Svevo. In de Romeinse tijd werd deze plek gebruikt als fort, omdat je vanaf deze plek zicht had op de hele vallei. Later werd deze plek gebruikt om een kasteel op te bouwen die sindsdien verschillende keren op- en afgebroken is op verzoek van koningen en mannen van adel. Tegenwoordig kun je het kasteel bezoeken en genieten van haar grote middeleeuwse charme die met de tijd zeker niet verloren is gegaan. Het kasteel is namelijk uitstekend onderhouden. Vanaf het kasteel heb je bovendien een prachtig uitzicht over de vallei en de stad. Tip: Wandel naar het kasteel, de tocht er naar toe is namelijk ook erg mooi. Het is wel een flinke wandeling, dus houd dit in je achterhoofd als je nog meer wilt bezichtigen die dag.

 

Morano ontdekken

Loop door het centrum langs de verschillende mooie gebouwen en kerken die de stad te bieden heeft en neem de indrukwekkende gekleurde huizen in je op. Neem tijdens je wandeling bijvoorbeeld een kijkje in de kerk van San Bernardino gebouwd in een mooie gotische stijl. Het plafond van deze kerk is gemaakt van hout, wat vrij uniek is voor een kerk. Een andere bewonderenswaardige kerk is de oudste kerk van Morano. Vanbinnen is deze kerk volledig gerenoveerd in een prachtige barokstijl. Meer zin om de natuur om Morano heen te ontdekken? Breng dan een bezoekje aan het nationale park Il Pollino, het grootste nationale park van Italië. In dit blog lees je meer over een bezoekje aan dit nationale park.

Monte Pollino - nationaal park Il Pollino

 

Wil jij een leuk gastblog schrijven?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Calabrië.nl