Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Enotria Travel
  • Volg Calabrië.nl

Een prachtige wandeltocht

Terug in de tijd in het historische Gerace

Kristel

"Als je van historische centra houdt, dan is het centrum van Gerace een aanrader. Wandel door de smalle straatjes langs alle bezienswaardigheden."

Terug in de tijd in het historische Gerace

Al sinds de oudheid wonen er mensen in Gerace. Een pittoresk dorpje in de regio Calabrië. De Romeinen gebruikten het dorp als militaire locatie, waarna het dorp in de Byzantijnse tijd uitgroeide tot politiek centrum. Het dorp kent een rijke historie en is met haar slechts 2938 inwoners een klein Italiaans wonder.

Een geschiedenistour door Gerace

Je leert dit dorpje het best kennen door een tocht te maken langs de verschillende bezienswaardigheden. Het dorpje is rijk aan mooie kerken en kathedralen (zo’n 100), dus trek er zeker de tijd voor uit om dit dorpje te bezoeken. Het fijne is dat het dorpje niet heel groot is, waardoor je alles gemakkelijk kunt lopen. Mijn tip is dan ook om een wandelroute te doen langs de bezienswaardigheden in het dorp.

1. Kathedraal van Gerace

Begin je wandelroute op het centrale plein van Gerace. Al van een afstandje zie je de prachtige kathedraal van Gerace met haar grote kerkklok. Deze kathedraal is één van de grootste in Calabrië, best bijzonder voor zo’n klein dorp. Wandel een rondje door de kerk en ook zeker even rondom de kerk om de prachtige architectuur te bewonderen. Er is ook een ondergronds museum voor de liefhebber.

Gerace - kathedraal

2. San Francesco kerk

Vanaf het centrale plein kun je richting de San Francesco kerk lopen. Kenmerkend van de kerk zijn het marmeren altaar en het praalgraf van de vader van koningin Paola. Mijn tip is om te kijken of je een gids kunt vinden om je door de verschillende kerken te leiden. Zij weten ontzettend veel over de kerk en de geschiedenis van de stad, waardoor je het dorp nog veel beter leert kennen.

San Francesco - Gerace

3. San Giovannello kerk

Vlakbij de San Francesco kerk vind je de San Giovannello kerk, een klein schattig kerkje die je tegenkomt op je wandelroute. De kerk is gebouwd in de elfde eeuw en ondanks zijn omvang goed bewaard gebleven en bijzonder om te zien.

 

 4. Kasteel van Gerace

Als je het hele centrum doorgewandeld bent langs de verschillende kerkjes en kathedralen, wandel dan omhoog naar het kasteel van Gerace. Van veraf kun je de ruïnes van dit kasteel al zien liggen. Wat een prachtig uitzicht heb je vanaf deze heuvel!

5. Porta delle Bombarde

Na een bezoekje aan het oude stadscentrum en het bijbehorende kasteel is het leuk om even richting de kust te wandelen. Je komt dan vanzelf langs de Porta delle Bombarde, waarvandaan je een geweldig uitzicht hebt op de kustlijn. Let ook zeker even op de mooie stenen platen op de grond die je tegenkomt op je weg hier naar toe.

Dit zijn slechts een aantal mooie bezienswaardigheden die je tijdens je wandeltocht tegen zult komen. Dus laat je vooral verrassen door het historische centrum van dit dorpje!

Zin om deze wandelroute te doen? Bekijk hier onze bestemmingen in Calabrië. 

 

 

Wil jij een leuk gastblog schrijven?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Calabrië.nl