Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Enotria Travel
  • Volg Calabrië.nl

Typisch Italiaanse drop uit Calabrië

Dacht je dat drop een typisch Nederlands product was? Think again. Drop is namelijk ook een echt Italiaans product. Zowel op Sicilië, als in de regio Calabrië liggen de roots van deze lekkernij. Misschien moeilijk te geloven, maar toch is het echt waar. In deze blog vertellen we je alles over drop uit Calabrië. De grond in deze Zuidelijke Italiaanse regio leent zich namelijk perfect om de zoethoutwortel te telen. En daar maak je dan weer de lekkerste drop van! 

drop uit Calabrië - Amarelli

De geschiedenis van de drop uit Calabrië

De drop uit Calabrië kent zijn oorsprong al eeuwen terug. In het jaar 1500 startte de familie Amarelli met de handel in producten die zij maakten uit de zoethoutwortel. In 1731 opende de familie zelfs een fabriek, die vandaag de dag bekend staat als de oudste dropfabriek ter wereld. Dat betekent dus echt dat de roots van onze ‘Hollandse’ lekkernij in Italië liggen. 

Amarelli drop

Begon er al een belletje te rinkelen bij het horen van de naam Amarelli? De kans is zeker aanwezig, want deze drop uit Calabrië werd al snel naar allerlei landen geëxporteerd. Ook in Nederland is deze drop verkrijgbaar, maar wanneer je in Italië bent geweest heb je vast en zeker kennis gemaakt met deze drop. De verpakking van de Amarelli drop blijft je namelijk bij. De kleine blikken doosjes hebben een authentieke uitstraling en zijn door de jaren heen bijna niet veranderd. De dropjes in het blikje zijn klein, hard en hebben de smaak van laurier. Je hebt ze vast en zeker wel eens geproefd! 

drop uit Calabrië - doosje Amarelli

De blikjes alleen al zijn een lust voor het oog. Op de blikjes vind je allerlei afbeeldingen. Wat ze gemeen hebben? Het zijn stuk voor stuk afbeeldingen die nog uit de achttiende eeuw stammen. Echt vintage en daarom ook heel leuk om weg te geven. In Calabrië zelf kun je de blikjes in elke supermarkt kopen. Daar pronken ze nog op de hoek van de toonbank. 

Italiaanse drop in Nederland

De productie van drop in Calabrië mag zijn oorsprong dan kennen bij de Amarelli familie. Vandaag de dag zijn er veel meer dropsoorten uit deze Italiaanse regio die je ook in Nederland kunt kopen. Drop gemaakt uit de zoethoutwortel, zoals laurierdrop, kennen vaak hun roots in Calabrië. Wat dacht je van laurierdrop van Venco of drop van het merk Italiano? Deze drop vind je gewoon in de schappen van je lokale supermarkt. 

Wist jij dat drop roots heeft in Italië?

Wil jij een leuk gastblog schrijven?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Calabrië.nl