Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Enotria Travel
  • Volg Calabrië.nl

Calabrië: Italië zoals het bedoeld was…

Reisjournalisten van de Volkskrant en de Telegraaf bezochten in september 2019 Calabrië en enthousiasmeren hun lezers met twee mooie artikelen, verschenen in januari en februari 2020.

Lees hier meer over de heuvels en bergen van Calabrië, de olijfbomen en de fruitige olijfolie, de boerderijen, de zon en de zachte najaarswind van september, de agriturismo’s en het platteland.

Authentieke dorpje Calabrië

Typisch dorpje in Calabrië

Weg van het massatoerisme

Maar ook over de stille stadjes, de lege stranden, de authentieke restaurantjes, het vissershaventje Scilla en het middeleeuwse dorpje Altomonte, ver weg van het massatoerisme.

witte strand in Tropea

Stadje Tropea , de witte stranden en de azuurblauwe zee

En verder….over een feestelijke lunch in het Parco Nazionale dell’Aspromonte, de Calabrese “peperoncino” , de wandeltochten naar watervallen, kuststadjes, uitzichtpunten en bijzondere rotsformaties zoals Pietra Cappa, outdooractiviteiten en excursies zoals canyoning en raften op de rivier Lao die dwars door een driehonderd meter diepe kloof stroomt.

Raften in nationaal Park Pollino

Raften op rivier de Lao

Lees over het romantische uitzicht op de Ionische Zee vanuit Gerace (één van de mooiste dorpjes van het land), of het uitzicht vanaf Tropea op haar witte stranden en azuurblauwe zee, of het uitzicht op Stromboli vanaf de rustige stranden bij Capo Vaticano…. lees verder op:

Italië zoals het bedoeld was – REPORTAGE CALABRIË (Volkskrant)

Calabrië: het best bewaarde geheim van Italië

Zonsdonergang dorpje Calabrie

Zonsondergang Calabrië

Wil jij een leuk gastblog schrijven?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Calabrië.nl