Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Enotria Travel
  • Volg Calabrië.nl

Stedentip: Altomonte

Een dag in Altomonte

Corrado

"Op zoek naar een leuk dorpje om een dagje te bezoeken? Dan kan ik je Altomonte zeker aanraden! Lees snel meer in het blog van vandaag!"

Een dag in Altomonte

Calabrië barst van kleine, gezellige dorpjes die je in een dag kunt ontdekken. In het noorden van Calabrië, tegen het nationale park Il Pollino, vind je Altomonte. Een gezellige, knus dorpje om in rond te struinen en een lekker hapje te eten. De bewoners zullen je met open armen ontvangen en je graag vertellen over het dorpje. In dit blog vertel ik je graag over mijn dag in Altomonte!

Chiesa di Santa Maria della Consolazione

Chiesa di Santa Maria della Consolazione

Bij aankomst werden we gelijk naar deze kathedraal gelokt, een prachtige bezienswaardigheid in Altomonte. Eenmaal aangekomen op het plein voor kerk, keken we uit over het dorpje en de omgeving. Het duurde wel even voordat we de omgeving in ons op hadden opgenomen, want het liefst sta je hier de hele middag je te verwonderen over de omgeving. Maar we kwamen natuurlijk voor de Chiesa di Santa Maria della Consolazione, en dat was absoluut de moeite waard! Het geschilderde plafond, de unieke beelden in de kerk en de schilderijen rondom maken dit een gedenkwaardige plek.

Musea

Wie van musea houdt, is hier op het goede adres. In Altomonte liepen wij tegen het Liquore Moliterne Altomonte museum aan. In deze distilleerderij ontdek je hoe verschillende dranken gemaakt worden en kun je je lievelingsdrankje ook in het winkeltje kopen.

Maar ook Museo Civio is er één die je zeker niet kunt missen. In het oude klooster kun je al uren rondlopen en je verbazen over de bouw en de inrichting. Op het moment dat je het museum binnenloopt, voelt het als een kers op de taart. Er hangt een rustige, knusse en gemoedelijke sfeer als je erdoorheen loopt en de kunststukken bekijkt. Een charmante uitstraling, dat kun je wel zeggen. En als je buiten staat.. Dan kijk je uit over een prachtig gebergte!

Altomonte

Je hoort het al: in Altomonte kun je genieten van een prachtig uitzicht. In combinatie met Calabrese cultuur en een lekker hapje en drankje, is dit een perfect uitje!

Wil jij een leuk gastblog schrijven?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Calabrië.nl