Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Enotria Travel
  • Volg Calabrië.nl

Puur en ongerept

Calabrië

Rosanna

"Een regio waar niet veel toeristen komen en waar je de pure gastvrijheid van Italië proeft."

Calabrië

Wie Calabrië kent, weet dat je op slag verliefd wordt als je er voor het eerst komt. Calabrië is de meest zuidelijke regio van Italië en ligt tegenover Sicilië, maar verrassend genoeg is de regio nog vrij onontdekt. Je komt niet om in het massatoerisme en als je door het binnenland reist, valt het je op dat je bijna geen toeristen tegenkomt. Dat maakt Calabrië uniek in Italië!

De regio in het kort

Zoals we Italië kennen is het een land van grote gastvrijheid, heerlijke wijnen en lekker eten. Calabrië blinkt daarin uit, een vakantie in deze regio heeft zoveel meer te bieden dan je zult verwachten.

Voordat het Romeinse Rijk in Italië groot werd, was Calabrië een belangrijke regio voor de Grieken. Zo woonde de Griekse wiskundige en filosoof Pythagoras bijvoorbeeld lange tijd aan de Ionische kust van Calabrië? De Griekse invloeden zijn nog steeds terug te zien in de steden en dorpen. Naast Griekse zijn er ook Albanese invloeden terug te vinden in Calabrië. In de 15e eeuw kwamen veel Albanezen naar Calabria om een nieuw leven op te bouwen.

De Italiaanse kustlijn is prachtig, maar zelden zo mooi als het deel in Calabrië. Dat komt door de ruige natuur die vanuit de Apennijnen doorloopt naar de Calabrese kustlijn. Als je aan kust staat, de azuurblauwe zee voor je ziet en de bergen achter je, dan raak je al snel in vervoering. Het is niet voor niets dat de Italiaanse dichter Gabriele D’Annuzio de kustlijn van Calabrië de mooiste van Italië vindt.

Als je een rondreis maakt door Calabrië zie je door de hele regio heen uitgestrekte jasmijnvelden, citrusfruitbomen en olijfgaarden. Niet alleen prachtig om te zien, maar ook één van de belangrijkste inkomstenbronnen van Calabrië.

Waarom je deze regio een keer gezien moet hebben? Hieronder zetten we een aantal highlights voor je op een rij.

De prachtige natuur

Natuurliefhebbers raken in Calabrië niet uitgekeken. Zij kunnen een bezoekje brengen aan maar liefst 3 nationale parken. Het nationale park Il Pollino is het grootste nationale park van Italië en gelegen in het noorden van Calabrië. Je vindt hier 1820 vierkante kilometer aan natuurschoon. Wandelen in het Pollino-gebergte of een raftingexcursie op de rivier: in dit nationale park kan het allemaal. Tijdens je tocht op de rivier vaar je door canyons en langs watervallen, en zul je kennis maken met de verschillende rotssoorten die deze rivier rijk is. Een ander nationaal park is Sila, gelegen in het hart van Calabrië. Het is een bijzonder park vol meren en rivieren, waar bijzondere dieren leven zoals de Apennijnse wolf.

De rijke geschiedenis

Ook liefhebbers van historie, cultuur en kunst komen in deze regio volop aan hun trekken. In het dorpje Gerace zijn bijvoorbeeld alleen al zo’n 100 kerken en kathedralen te vinden. Ook is Calabria rijk aan kastelen en schattige dorpjes en steden met pittoreske oude centra. Meer van de oudheid? Er zijn door de regio heen ook verschillende archeologische musea te vinden zoals die in Sibari, waar je de overblijfselen van drie dorpjes uit de oudheid kunt bewonderen. Een voordeel van de dorpen en steden in Calabrië is dat ze vrij compact zijn, waardoor je ze optimaal in je op kunt nemen tijdens een mooie stadswandeling. Vaak zijn er lokale gidsen beschikbaar die meer kunnen vertellen over de geschiedenis van het dorp of de stad. Meer weten over de verschillende steden en dorpjes in Calabrië? Kijk eens op deze pagina.

De ongerepte kustlijn

Van grillige rotskusten tot witte zandstranden, in Calabrië vind je het allemaal. Lange brede zandstranden worden afgewisseld met kleine idyllische baaitjes die alleen per boot of te voet bereikbaar zijn. En altijd is er het uitzicht op de prachtige kustlijn en de azuurblauwe zee. Bezoek bijvoorbeeld het strand van Tropea, één van de bekendste kustplaatsjes van Calabrië. Aan de noordwestkust van Calabria kun je één van de grotten langs de kustlijn bezoeken. Zo combineer je een actief uitstapje met een heerlijk dagje strand.

De lokale keuken

Eén van de fijnste dingen aan het ontdekken van een land is misschien wel het ontdekken van de keuken. Calabrië kent een eenvoudige, smaakvolle keuken die vaak gebaseerd is op verse groenten. Meer weten over de keuken van deze regio? Lees dit blog waarin we je een kijkje in de keuken van Calabrië geven!

Kortom; Calabrië is een fantastische vakantiebestemming voor iedereen. Bekijk ook ons aanbod in Calabrië!

Calabrië.nl