Als ik op vakantie ga is één van mijn favoriete activiteiten uiteten gaan en de lokale specialiteiten proeven. Ik heb me daarom eens verdiept in de regionale keuken van Calabrië, zodat we tijdens onze volgende reis naar Calabrië precies weten welke gerechten we zeker eens moeten uitproberen en welke eetgewoonten de mensen in Calabrië hebben.
De keuken van Calabrië
De keuken van Calabrië kent invloeden van verschillende landen. Zij wilden allemaal hun culinaire stempel drukken op deze prachtige streek in Zuid-Italië. Je vindt in deze streek invloeden van de Griekse, Spaanse en Franse keuken. Toch heeft Calabrië ook zijn eigen culinaire identiteit weten te behouden. Als je op zoek bent naar een authentiek Calabrisch gerecht, ga dan vooral naar de kleinere dorpjes in de bergen, waar de regionale keuken nog altijd heerst. Een keuken die misschien niet rijk is aan ingrediënten, maar zeker wel rijk van smaak.
Pepers en aubergines: favoriet bij Calabriërs
Als je niet van pittig eten houdt, pas dan op wat je bestelt in Calabrië, want de Calabriërs hebben hun eigen peperteelt en zijn hier behoorlijk trots op. Gerechten zijn dus aan de scherpe kant. Ook zul je als je uiteten gaat in Calabrië, veel gerechten met aubergines zien, één van de favoriete groenten van de Calabriërs.
Tip: Wil je eens echt kennis maken met de keuken van Calabrië? Verblijf dan eens in een agriturismo.