Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Enotria Travel
  • Volg Calabrië.nl

Hmm...

Een kijkje in de keuken van Calabrië

Hidde

"Hou jij net als ik van lekker eten en het proberen van nieuwe gerechten? Lees in dit blog meer over de keuken van Calabrië."

Een kijkje in de keuken van Calabrië

Als ik op vakantie ga is één van mijn favoriete activiteiten uiteten gaan en de lokale specialiteiten proeven. Ik heb me daarom eens verdiept in de regionale keuken van Calabrië, zodat we tijdens onze volgende reis naar Calabrië precies weten welke gerechten we zeker eens moeten uitproberen en welke eetgewoonten de mensen in Calabrië hebben.

De keuken van Calabrië

De keuken van Calabrië kent invloeden van verschillende landen. Zij wilden allemaal hun culinaire stempel drukken op deze prachtige streek in Zuid-Italië. Je vindt in deze streek invloeden van de Griekse, Spaanse en Franse keuken. Toch heeft Calabrië ook zijn eigen culinaire identiteit weten te behouden. Als je op zoek bent naar een authentiek Calabrisch gerecht, ga dan vooral naar de kleinere dorpjes in de bergen, waar de regionale keuken nog altijd heerst. Een keuken die misschien niet rijk is aan ingrediënten, maar zeker wel rijk van smaak.

stoofpot - keuken van Calabrië

Pepers en aubergines: favoriet bij Calabriërs

Als je niet van pittig eten houdt, pas dan op wat je bestelt in Calabrië, want de Calabriërs hebben hun eigen peperteelt en zijn hier behoorlijk trots op. Gerechten zijn dus aan de scherpe kant. Ook zul je als je uiteten gaat in Calabrië, veel gerechten met aubergines zien, één van de favoriete groenten van de Calabriërs.

pepers blog keuken van Calabrië

Tip: Wil je eens echt kennis maken met de keuken van Calabrië? Verblijf dan eens in een agriturismo.

 

 

Wil jij een leuk gastblog schrijven?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Calabrië.nl