Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Enotria Travel
  • Volg Calabrië.nl

Divers en gezellig

Tropea: de parel van de Tyrreense zee

Lex

"Tropea is een gezellig havenstadje aan de kust van Calabrië. In dit blog lees je waarom een bezoekje aan Tropea zeker niet mag ontbreken aan je vakantie."

Tropea: de parel van de Tyrreense zee

In de buurt van Tropea vind je tal van accommodaties om te overnachten. De stad is erg geliefd onder bezoekers vanwege haar prachtige natuurlijke omgeving en gezellige restaurantjes. Waarom je zeker een bezoekje moet brengen aan Tropea, lees je in dit blog. De stad wordt niet voor niks de parel van de Tyrreense zee genoemd.

1. Het prachtige strand

Tropea ligt bovenop de rotsen en je hebt daarom op elke plek een prachtig panoramisch uitzicht over de zee en het strand. Daal van de rotsen zo’n 200 treden af naar het strand en je zult beloond worden met een prachtig strand. Er zijn vele gezellige strandtentjes waar je een hapje of een drankje kunt drinken of even bij kunt komen op de heetste momenten van de dag. Ook kun je er ligstoelen huren of lekker met je handdoekje in het zand liggen.

 

2. Het historische stadscentrum

Gezellige straatjes, mooie terrasjes en historische gebouwen: dat is Tropea. Loop door de smalle straatjes en breng bijvoorbeeld een bezoekje aan de kerk Santa Maria del Isola. Let er wel op dat de verschillende kerken in Tropea niet elke dag geopend zijn voor publiek. Met een gids kun je ze toch op de gewenste dag bezoeken. Sla ook zeker de pleinen en paleizen van de stad niet over tijdens je wandeling.

Calabria Tropea zonsondergang

 

Uiteten gaan in Tropea is niet duur, dus neem het er vooral van en geniet van alle lokale specialiteiten die je hier kunt proeven.

Op zoek naar een verblijf in de buurt van Tropea? Kijk eens tussen onze bestemmingen

Wil jij een leuk gastblog schrijven?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Calabrië.nl