Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Enotria Travel
  • Volg Calabrië.nl

Roadtrip!

Van noord naar zuid: onze rondreis door Calabrië

Kristel

"Mijn favoriete vakantie is een roadtrip, het hele land doorkruisen en de mooiste plekjes ontdekken!"

Van noord naar zuid: onze rondreis door Calabrië

De fijnste manier om te reizen is voor mij een rondreis. De pret begint dan al ver van tevoren. Waar gaan we allemaal heen? Welke route gaan we rijden tijdens onze rondreis door Calabrië? Je stapt het vliegtuig uit en je haalt de auto op. Eenmaal in de auto zet je de eerste bestemming in de navigatie en dan is het gaan: een nieuwe regio ontdekken! Calabrië is dan bij uitstek een gave regio om tijdens een rondreis te ontdekken.

Van noord naar zuid

Onze rondreis begon in het noorden van Calabrië, waar we omringd waren door de bergen van de Apennijnen. We hebben ruim de tijd genomen om het Nationale Park Il Pollino te ontdekken en dat is zeker een aanrader! Er zijn zoveel dingen te doen dat je eigenlijk altijd tijd tekort hebt. Van het bezoeken van de oude stadjes tot een mooie wandeling in de natuur waar je een dag voor uit wilt trekken. Voor de archeologieliefhebbers is Sibari aan te raden! Hier kun je opgravingen bezoeken en even helemaal terug in de tijd gaan.

Ionische kust

Vanaf het binnenland kom je langs Santa Severina, waarvan je het kasteel al van ver kunt zien! Maar natuurlijk ook de beroemde wijnstreek Cirò of de Marmarico watervallen.

Zuiden en westkust

Het plaatsje Tropea is vast al meer bekend in de regio en dit is dan ook echt een stadje dat je moet bezoeken. Het ligt direct aan de kust en je hebt hier veel fraaie overnachtingsmogelijkheden. Je kunt vanaf Tropea leuke uitstapjes maken in de omgeving, vooral de kust met de vissersdorpjes en moet je ontdekken!

Ach, Calabrië is zo mooi dat er op elk plekje wel iets te beleven valt! Trek er dus een geruime tijd voor uit om je roadtrip door Calabrië te plannen! Je kunt hier al een hele rondreis boeken bij Enotria!

Wil jij een leuk gastblog schrijven?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Calabrië.nl