Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Enotria Travel
  • Volg Calabrië.nl

Nieuwe bestemming!

Vliegen naar Calabrië

Lex

"Vanaf april kun je makkelijk vanaf Rotterdam naar de luchthaven Lamezia Terme vliegen, vlakbij de mooiste stranden van Calabrië."

Vliegen naar Calabrië

Liever niet meer helemaal naar het uiterste zuiden van Italië met de auto? Goed nieuws! Waar je voorheen je toevlucht tot Brussel of Düsseldorf moest nemen om Calabrië te bereiken met het vliegtuig, kan het nu gewoon vanaf Rotterdam.

Nieuwe bestemming van Transavia

Vanaf 29 april 2018 tot en met 30 september 2018 voegt Transavia de luchthaven Lamezia Terme in Calabrië toe aan de bestemmingen. Vanaf Rotterdam vertrekt er in die periode elke zondag een vlucht naar het zonnige zuiden. De tickets kosten tussen de €49 en €276, afhankelijk van welke week je kiest voor je vakantie. Om mee te kunnen met de vlucht zul je wel vroeg op moeten staan, want die vertrekt al om 7:40. Rond 10:20 kom je dan aan op je bestemming. De terugvlucht vanuit Lamezia Terme naar Rotterdam vertrekt om 11:05 en komt aan omstreeks 14:00.

transavia

Wat te doen?

De luchthaven Lamezia Terme ligt centraal in Calabrië, dus vanaf hier kun je verschillende steden en vakantieadresjes in de regio makkelijk en snel bereiken. Maar het is ook de moeite waard om hier even te blijven hangen, want in Lamezia Terme kun je het indrukwekkende Castello Normanno-Svevo bewonderen. Dit werd in de late middeleeuwen gebouwd als uitkijkpost, en later uitgebreid toen de keizer Frederick II di Svevia het bewoonde. Ook kun je het Museo Archeologico Lametino bezoeken, waar opgravingen uit Calabrië van de oertijd tot de middeleeuwen te vinden zijn.

Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om heerlijk te relaxen op het strand. Capo Vaticano, waar de mooiste stranden te vinden zijn, is slechts een uurtje rijden vanaf Lamezia Terme. Op zoek naar een verblijfplaats aan deze kust? Neem dan eens een kijkje in ons aanbod.

castello lamezia

Waar overnachten?

Voor wie besluit om in de buurt van Lamezia te blijven, zijn er verschillende opties. Kies bijvoorbeeld voor Agriturismo Le Carolee als je graag het Zuid-Italiaanse landleven wilt ervaren. De stijlvolle agriturismo ligt slechts 15 kilometer van luchthaven Lamezia Terme. Liever een hotel? Ook dat kan, op een half uurtje rijden ligt het Piccolo Grand Hotel Pizzo. Hier heb je een prachtig uitzicht op zee en kun je verblijven in één van de trendy azuurblauwe kamers.

Wil jij een leuk gastblog schrijven?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Calabrië.nl