Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Enotria Travel
  • Volg Calabrië.nl

Een onvergetelijke ervaring

Raften op de rivier de Lao

Lex

"Op zoek naar een uitdaging tijdens je vakantie? Ga een dagje raften op de rivier de Lao!"

Raften op de rivier de Lao

Mijn favoriete activiteiten tijdens de warme zomermaanden zijn activiteiten op het water. Lekker afkoelen, terwijl je toch nog actief bezig bent. Een perfecte combinatie! In Calabrië genieten veel mensen van een zon, zee en strandvakantie, maar wist je dat je er ook een dagje op uit kunt gaan om te gaan raften op de rivier de Lao? Leuk voor de afwisseling en een gezellige gezinsactiviteit!

Raften op de rivier de Lao

De Lao kent een lengte van 51 km en start op een hoogte van 2181 meter in de buurt van de Monte Serra del Prete. De rivier mondt uit in de Tyrreense zee. Het hoogteverschil dat deze rivier overbrugt, zorgt ervoor dat er uitdagende stroomversnellingen in de rivier zitten. Een ideale plek dus voor een wateractiviteit als raften. Je gaat tijdens deze activiteit door de 11 kilometer lange Canyon del Lao met haar wanden van wel 300 meter hoog. Ook kom je langs verschillende watervallen en tref je prachtige fossielen. In totaal ben je ongeveer 4 uur onderweg, waarvan je 2 uur actief aan het raften bent. De andere tijd besteed je bijvoorbeeld bij een leuke zwemstop of een watervalletje. Het parcours is ongeveer 15 kilometer lang.

raften op de rivier de Lao

Je gaat raften in een grote rubberboot onder begeleiding van een gids die de rivier goed kent en precies weet waar de stroomversnellingen en lastige punten in de rivier zitten. Zeker een aanrader voor de gezinnen op zoek naar een spannende uitdaging. Voor deze tocht geldt een minimumleeftijd van 12 jaar. Heb je jongere kinderen? Dan is het eventueel mogelijk een kortere raftingexcursie te maken.

Combinatievakantie: Actief & strand

Ik combineer mijn actieve vakantie graag met een strandvakantie, zodat ik wel de nodige activiteiten kan doen tijdens mijn vakantie, maar ook nog een beetje uitgerust thuiskom. Zo’n vakantie bestaat er in vele varianten. Je kunt bijvoorbeeld een stedentrip combineren met een strandvakantie of kiezen voor een week wandelen door de bergen en vervolgens nog een week bijkomen op het strand. Ook het raften op de rivier de Lao kun je combineren met andere actieve activiteiten en een strandvakantie. Kies bijvoorbeeld voor de 15-daagse individuele familierondreis door Calabrië. Met je eigen gezin ga je op pad door de meest zuidelijke regio van Italië en combineer je activiteiten als raften en mountainbiken met een heerlijke week op het strand van Calabrië.

 

Wil jij een leuk gastblog schrijven?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Calabrië.nl