Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Enotria Travel
  • Volg Calabrië.nl

Geweldig!

Cascate del Marmarico: grootste watervallen van Calabrië

Hidde

"Watervallen bezoeken was altijd mijn nummer 1 activiteiten op vakantie. Met het hele gezin naar de waterval en bij het water een lekker broodje eten. Wat een geweldige ervaringen!"

Cascate del Marmarico: grootste watervallen van Calabrië

Watervallen hebben iets magisch, ze zijn overweldigend. Het is dan ook de perfecte activiteit om tijdens een vakantie te ondernemen. Ik vond het vroeger altijd al geweldig als we op onze familievakantie een waterval gingen bezoeken. Wandelen om de natuur eromheen terwijl je het water naar beneden hoort vallen. Of op sommige plekken zo dicht bij de waterval komen dat je nat wordt. Het is een activiteit die je ook zeker in Calabrië moet ondernemen, met de kinderen natuurlijk! Ga dan zeker naar Cascate del Marmarico: de grootste watervallen van Calabrië en het zuiden van de Apennijnen.

Cascate del Marmarico watervallen

De watervallen zijn de hoogste in Calabrië en dat is natuurlijk al een reden om ze te bezoeken. Maar er is veel meer moois aan de watervallen en de natuur eromheen. Onze ‘waterval-dag’ op vakantie had altijd een vaste routine. Nadat we vroeg uit de veren gingen en een lekker familieontbijt hadden gehad, gingen we auto in. Op naar de watervallen! Maar niet zonder een stop bij de supermarkt of een bakker. Met een tas vol verse broodjes, vers fruit en genoeg drinken gingen we met de hele familie naar de waterval. Na een lange wandeling zaten we aan de voet van de waterval waar we met de voeten in het water onze lekkere lunch opaten. Bij de Marmarico watervallen is daar ook een perfecte voor. Om de waterval ligt een kleine vijver, een perfecte plek om lekker uit te rusten na een wandeling. Met de voeten in het water natuurlijk!

De watervallen van Marmarico

Een jeeptocht door een paradijs

De watervallen liggen bij Bivongi, vanaf daar kun je watervallen bereiken met jeeptocht door de natuur. Deze avontuurlijke shuttle service is toch wel een must. De weg naar de watervallen is hobbelig en niet gemakkelijk. Voor maar € 7 brengt een gids je naar de watervallen. Deze tocht is zeker een onvergetelijke ervaring! Je zit zeker 30 minuten in de jeep door een natuurgebied waar het lijkt alsof er nog nooit iemand is geweest. Het is een stuk ongerept paradijs waarbij je echt back-to-basic bent.

Wil je toch wandelen? Dan ben je ongeveer 3 uur onderweg naar de watervallen.

Marmarico jeep Bivongi

Wist je dat de gemeente Bivongi elk jaar een ‘Marmarico Day’ organiseert? Dan gaat het hele dorp naar het natuurgebied om paden schoon te houden!

Wil jij een leuk gastblog schrijven?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Calabrië.nl