Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Enotria Travel
  • Volg Calabrië.nl

Ongerepte natuur

Nationale Park Il Pollino

Kristel

"Op zoek naar de ongerepte natuur en de prachtige bergomgeving van het binnenland van Calabrië? Breng een bezoekje aan het nationale park Il Pollino."

Nationale Park Il Pollino

Bij Nationale parken denken we al snel aan de beroemde nationale parken in Amerika zoals de Grand Canyon en Yellowstone, maar wist je dat we ook in Europa een aantal geweldig mooie nationale parken hebben die zeker niet aan je bucketlist mogen ontbreken? Het nationale park Il Pollino is het grootste nationale park van Italië met haar 1820 vierkante meter en zeker een bezoekje waard!

Il Pollino

Il Pollino bevindt zich in de regio’s Calabrië en Basilicata in het binnenland van Italië. De naam van dit nationale park stamt af van het gelijknamige gebergte Pollino. In 1992 is deze mooie natuurplek ingewijd als nationaal park. In het park vind je de laatste Bosnische dennen van Italië, meteen ook het symbool van het park. Er stromen maar liefst 4 rivieren door dit park en het park kent een grote verscheidenheid aan diersoorten.  De rivieren hebben bovendien grote canyons in het park achtergelaten die nog steeds te bewonderen zijn, zoals de Gole del Raganello. Mooi is ook om een tocht over de rivier de Lao te doen, zodat je door een 11 kilometer lange Canyon vaart. Een ultieme ervaring. Vanaf het water zie je nóg beter hoe diep de canyons zijn en wat een prachtige beelden dit geeft.

Wandelen in Il Pollino

Er zijn talloze wandelpaden en bergwandelingen uitgezet door het nationale park. Deze wandelpaden verschillen in moeilijkheidsgraad en voeren je door de stille en prachtige ongerepte natuur. Misschien kom je wel één van de wilde diersoorten tegen zoals steenarenden, wolven, wilde katten of stekelvarkens. De mooiste wandeling van het park gaat over de Orrido di Malevento (de pas van de slechte winden). Dit pad brengt je naar de top van de Monte Dolcedorme. Met een beetje geluk, heb je helder weer en geniet je van een prachtig uitzicht. Je kunt soms zelfs Sicilië zien liggen vanaf dit punt.

Wil jij een leuk gastblog schrijven?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Calabrië.nl