Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Enotria Travel
  • Volg Calabrië.nl

Historisch bezoek!

Op stap in Le Castella

Kristel

"Prachtig 16e eeuws Argonees kasteel. Zeker een bezoekje waard!"

Op stap in Le Castella

Het prachtige 16e eeuwse Aragonese kasteel Le Castella is gelegen op een eiland in de gemeente Isola di Capo Rizzuto. Als je in deze provincie verblijft dan is een bezoekje aan dit kasteel zeker de moeite waard. Kies bijvoorbeeld voor een rondleiding zodat je alle hoekjes van dit kasteel kunt ontdekken. Meer weten over de geschiedenis van dit kasteel? Lees het in dit blog!

Le Castella

Het kasteel Le Castella is gebouwd in de middeleeuwen op de fundamenten van een veel ouder fort dat teruggaat tot aan de romeinse tijd. In zijn verhalen beschreef Homerus bijvoorbeeld al dat de god Calipso hier lange tijd geleefd heeft. Oorspronkelijk was Le Castella ingericht als kijkpost door Taranto om ervoor te zorgen dat ze goed zicht hadden op zee. Taranto had namelijk een vriendschapsverdrag gesloten met Rome waarin stond dat schepen uit Rome niet in hun gebied mochten komen. Aan het eind van de Tweede Punische oorlog breidde Hannibal Le Castella uit met een kijktoren, toen hij verdreven werd uit het Romeinse rijk.

Le Castella - Calabrië

Beetje bij beetje werd Le Castella een echt dorp met twee kerken. Pas weer in de Middeleeuwen werd het kasteel uitgebreid en door verschillende koningen bezet. Rond 1553 werd Castella meerdere malen aangevallen en breidden de inwoners de verdediging van het kasteel steeds verder uit. In het kasteel zijn de invloeden van de verschillende bewoners nog steeds terug te vinden.

Het kasteel Le Castella ligt in het gelijknamige dorpje Le Castella waar je na een bezoek aan het kasteel heerlijk kunt eten in één van de restaurants of nog even een souvenirtje kunt shoppen om mee naar huis te nemen. En loop ook zeker even over het strand om vanaf hier een prachtige foto van het kasteel te maken.

Verblijven in de buurt van Le Castella? Kijk tussen onze bestemmingen!

Wil jij een leuk gastblog schrijven?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Calabrië.nl