Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Enotria Travel
  • Volg Calabrië.nl

Heerlijk wandelen in de natuur!

Trekking in Pollino

Corrado

"Kies voor één van de trektochten in Pollino en geniet van de prachtige natuur!"

Trekking in Pollino

Wist je dat de streek Calabrië een mooi aantal nationale parken kent? Eén daarvan is Il Pollino. Dit park is met haar 1820 vierkante meter het grootste nationale park van Italië. Wandel door een prachtig berglandschap, langs de rivier de Lao of lang één van de vele meren en ontdek dit prachtige nationale park!

Trekking Monte Gada

Ben je geen ervaren wandelaar of wil je met het hele gezin een trektocht maken? Dan is de Monte Gada trekking een goede optie. Je start in het rustige Boccalupo en begint vanaf hier met de klim naar de top van de Monte Gada. Terwijl je wandelt door een bos van beuken en esdoorn, heb je een prachtig uitzicht op het prachtige Pollino massief, de Valle de Mercure vallei en de Golf van Policastro aan de Tyrreense kustlijn. Via het Molarrieto plateau wandel je vervolgens terug naar Boccalupo, waar je eventueel nog de grotten van Romito kunt bezoeken. De wandeltocht duurt zo’n vijf uur en is ongeveer acht kilometer lang.

Trekking Serra Dolcedorme

In voor een iets langere trektocht met wat meer uitdaging? Ga voor de Serra Dolcedorme trekking. Deze trekking brengt je naar de hoogste top van het zuidelijke Apennijnen gebergte. Vanaf deze top heb je een prachtig uitzicht op heel zuidelijk Italië. Vanaf de Piani del Pollino lijkt de berg net een schone slaapster, waar de berg haar naam Dolcedorme ook aan te danken heeft. Tijdens je tocht kun je verschillende zeldzame diersoorten tegenkomen. Kijk ook vooral even omhoog voor bijzondere vogelsoorten. De trektocht duurt ongeveer zeven uur en is zestien kilometer lang.

Trekking Monte Pollinello

Voor een uitzicht over heel Calabrië kun je kiezen voor de Monte Pollinello trekking. Over deze tocht van acht kilometer doe je ongeveer vier uur. Je wandelt over een makkelijk en toegankelijk pad naar boven, wat de tocht geschikt maakt voor iedereen. Tijdens je tocht kom je eekhoorns en spechten tegen en moet je ook zeker uitkijken naar zeldzame insecten. Je vindt ze vooral op de beukenbomen in het bos. Eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht over Calabrië. Vanaf hier kun je de Morano Calabro, Castrovillari, de berg Orsomarso, de berg Sila en de Ionische zee zien. Dus blijf hier even staan en geniet van het prachtige vergezicht over Calabrië.

Eén van bovenstaande trektochten proberen? Boek één van onze reizen door Calabrië en kies de trektocht die bij jou past!

Wil jij een leuk gastblog schrijven?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Calabrië.nl