Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Enotria Travel
  • Volg Calabrië.nl

Geniet van de natuur

Wandelen door het nationale park Sila

Tina

"Helemaal opgaan in de natuur tijdens een wandeling in Sila nationaal park? Lees in dit blog welke wandelingen je allemaal kunt doen."

Wandelen door het nationale park Sila

Om helemaal op te gaan in de natuur van een nationaal park en de omgeving te verkennen, is wandelen toch echt de beste manier. Tijdens je wandeling zie je dingen die je anders niet zou zien, zoals wilde dieren of unieke boomsoorten. Daarom zet ik in dit blog een aantal wandelingen in het nationale park Sila voor je op een rij.

Nationale Park Sila

Het nationale park Sila ligt in het zuiden van Italië in het Sila gebergte. Het park is mede opgericht om de Apennijnse wolf te beschermen. Deze wolf zie je ook terug op het symbool van het nationale park. De Apennijnse wolf is een kleinere wolfsoort. De bescherming van deze wolfsoort kwam maar net op tijd: toen er nog slechts 100 stuks leefden in dit gebied. Inmiddels zijn er weer zo’n 1000 te vinden in dit nationale park.

In het park is een grote verscheidenheid aan natuur te vinden: maar liefst 80% van het park is bebost, er zijn drie grote meren en twee rivieren. Ook zijn in dit park twee hoge bergen te ontdekken: de Monte Botte Donato, van maar liefst 1928 meter hoog, in Sila Grande, en de Monte Gariglione van 1764 meter hoog in Sila Piccola. Bekijk ook zeker even de kleine dorpjes die je kunt vinden in het nationale park. De verschillen tussen deze dorpjes zijn enorm: de één modern ingericht met toeristische accommodaties, de ander traditioneel en erg territoriaal.

Wandelen door het woud van Sila

Als het weer het toelaat, is dit één van de bekendste activiteiten door het Sila nationaal park. De herfst is een geweldige periode als je vooral van de bosachtige omgeving van dit nationale park wilt genieten. De bomen hebben dan de mooiste kleuren en er is een heus ‘funghi festival’. Je kunt wel dagen rondwandelen in het Sila woud en de verschillende soorten bessen en paddenstoelen bewonderen (en proeven). Wees gerust: je hoeft ze niet zelf te plukken en de kans lopen dat je de verkeerde eet. Om ze te kunnen proeven kun je terecht bij verschillende restaurants. Zij serveren traditionele gerechten met streekproducten. Na een lange wandeling kun je even bijkomen in een restaurant onder het genot van een drankje lokale specialiteiten.

Wandelen langs de meren

Je kunt er ook voor kiezen om langs één van de meren van dit nationale park te wandelen. Langs het meer wandelt het erg gemakkelijk en je kunt je wandeling afwisselen met een kanotocht of een paar uurtjes vissen. Heerlijk kalm aan de oever van het meer.

 

Wandelen door de bergen

Voor de wandelaar die wat meer uitdaging zoekt of graag bergen beklimt: wandel door het Sila gebergte en geniet van een prachtig uitzicht over het Sila Plateau. Vanaf hier heb je zicht op de verschillende stuwmeren en de vallei. Je ziet zo nog beter hoe verschillend de natuur is binnen dit nationale park. In de winter leent dit gebergte zich prima voor wintersporten of prachtige wandelingen door de bergen. Maak bijvoorbeeld een nachtelijke wandeling naar de top van de Monte Scuro of laat je vervoeren in een slee.

Wil jij een leuk gastblog schrijven?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Calabrië.nl