Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Enotria Travel
  • Volg Calabrië.nl

800 km aan stranden!

3x mooie stranden in Calabrië

Sergio

"Heerlijk luieren op het strand aan het felblauwe water. De mooiste stranden vind je hier!"

3x mooie stranden in Calabrië

Tijdens een vakantie in Calabrië kan een stranddagje natuurlijk niet ontbreken. Heerlijk relaxen op één van de de hagelwitte zandstranden aan de Tyrreense of Ionische Zee! In de hele ‘punt van de laars’ vind je zo’n 800 kilometer aan stranden. Maar de allermooiste stranden in Calabrië? Een aantal hiervan tippen we je in dit blog!

Tropea

Een bezoek aan de magische badplaats Tropea is een must! Dit stadje heeft een bijzondere ligging op een hoge rots, pal boven het strand, wat een fantastisch uitzicht op zee geeft. De stranden bij de pittoreske kustplaats zijn hagelwit en het heldere zeewater is ideaal om in te gaan snorkelen. Ook de Italianen komen graag naar Tropea, wat het in het hoogseizoen wel een drukbevolkt plekje kan maken. Desondanks is het te allen tijden een betoverende plaats waar je de lekkerste gerechten kunt eten!

tropea

Capo Vaticano

Een prachtig strandgebied aan de Tyrreense Zee in het zuidwesten van Calabrië. Capo Vaticano wordt gekenmerkt door mooie kliffen en helderblauw zeewater. Hier vind je één van de honderd mooiste stranden van de wereld. Bij Capo Vaticano vind je ook verborgen baaitjes die alleen bereikbaar zijn over zee en daarom een oase van rust zijn. Met helder weer kijk je vanaf Capo Vaticano uit op de Eolische eilanden en kun je ook Sicilië zien liggen.

stranden in calabrie

Arco Magno (San Nicola Arcella)

Het strand van Arco Magno (de grote boog) ligt in San Nicola Arcella. Het is absoluut één van de mooiste stranden van Calabrië en Zuid-Italië die ik heb gezien! Het strand ligt ingeklemd tussen enkele rotspartijen en is bereikbaar over een wandelpad, je doet er ongeveer 20 minuten over om er te komen.
Ik vond het echt een heel bijzonder plekje met een uniek decor! Als je het wilt bezoeken dan raad ik aan om ook een bezoek te brengen aan het oude stadscentrum van Diamante, dat op een paar kilometer afstand ligt.
Houd er rekening mee dat het strand populair is onder Italiaanse vakantiegangers (dus de maand augustus beter mijden!).

Dit is een greep uit de allermooiste stranden van Calabrië. Wat is jouw favoriete strand in Calabrië? Laat het ons weten!

Wil jij een leuk gastblog schrijven?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Calabrië.nl