Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Enotria Travel
  • Volg Calabrië.nl

Een bezoek aan Civita

Op ontdekking in Civita

Lex

"Gezellig en knus, met Italiaanse en Albanese invloeden, dat vind je in Civita. Een aanrader om te bezoeken"

Op ontdekking in Civita

Civita, een klein dorpje in het noorden van Calabrië is een prachtig plaatsje om te bezoeken. In dit dorpje zie de invloeden van de Albanezen die in de 15e eeuw naar Italië trokken vanuit Albanië. Op de vlucht voor de Turken. Zij hebben verschillende dorpjes in Italië gesticht en Civita is daar één van. Als je hier rondwandelt, hoor je de mensen een soort Italiaans-Albanees dialect praten. We vertellen je graag meer over Civita, want tja, dit is toch een dorpje die je niet mag missen.

Op een rots

Het dorpje is gebouwd op een rots en dat heeft allemaal met de verdediging te maken in de middeleeuwen. Omdat er een hele klim vooraf gaat, was het dorpje vroeger moeilijk te bereiken. Je hebt dus echt een prachtig uitzicht vanaf Civita over het nationale park Il Pollino.

Roofvogels

Het Setteventi del Pollino is de plek waar de Rugiano familie roofvogels houdt en shows met verschillende grote vogels doet. Van arenden tot valken, ze jagen zelf op hun voedsel en dat wordt grotendeels gedemonstreerd in de shows door Roberto. Hij heeft van zijn passie en hobby zijn werk gemaakt. En met de Italiaanse gastvrijheid voel je je hier zo thuis. Dit is een gaaf uitstapje waar jong en oud zich zal vermaken!

Il Ponte del Diavolo

In de omgeving van Civita is er een andere aanrader die je niet mag missen. En dat is een bezoek aan de Il Ponte del Diavolo, oftewel ’the Devil’s Bridge’. Vanaf deze brug kun je prachtig in de canyon kijken. Het is even een wandeling op de stenen trappen, maar het is zeker de moeite waard.

Onder de burg ligt een rivier waar je heerlijke kunt afkoelen na de inspannende wandeling!

devils bridge civita

Je leest het al, Civita mag niet ontbreken als je in het noorden van Calabrië bent!

Wil jij een leuk gastblog schrijven?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Calabrië.nl