Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Enotria Travel
  • Volg Calabrië.nl

Herkomst Enotria

Enotria: één van de oude namen van Calabrië

Sergio

"Benieuwd waar de naam Enotria vandaan komt? Lees het in dit blog!"

Enotria: één van de oude namen van Calabrië

In 1999 startten Tina en Lex met Enotria Travel. Tina wilde met dit bedrijf de regio bekend maken waar zij is opgegroeid: Calabrië. Zij houdt van deze streek vanwege het heerlijke, gezonde eten van eigen land, de stilte en de schoonheid van de natuur. Deze liefde wil zij graag overbrengen via haar bedrijf Enotria Travel. Met dit bedrijf zet zij het echte en pure Italië op de kaart, de plekken waar het massatoerisme uitblijft en je nog kunt genieten van Italiaanse tradities en gewoonten.

En het allerbelangrijkst: waar de gast nog steeds de gast is en persoonlijke aandacht krijgt. Verblijven doe je bij Enotria Travel dan ook in kleinschalige accommodaties waar je veel persoonlijk contact hebt met de eigenaar. Deze kent de regio’s als geen ander en kan je hier alles over vertellen. Zo word je vakantie net wat intiemer en word je al gauw een mooie ervaring rijker.

Enotria Calabria 2013 800x600

Het is zeker geen toevalligheid dat Tina en Lex destijds voor de naam Enotria Travel hebben gekozen. Enotria is namelijk één van de oude namen van Calabrië. Hoe dat precies zit lees je hieronder. De regio en haar geschiedenis tekenen de huidige tradities en gewoonten van Calabrië.

Enotria: Zuidelijk Italië

De oorspronkelijke bewoners van Zuid-Italië zijn de Oenotrianen. Zij kwamen in de 11de eeuw voor christus vanuit Griekenland via de straat van Otranto naar Zuid-Italië om hier neer te strijken in de regio’s Calabrië, Basilicata en Apulië.

In de tijd dat de Oenotrianen in deze regio’s woonden, zouden de regio’s al rijk zijn geweest aan wijngaarden. Er gaan zelfs geruchten dat het woord Oenotrianen afkomstig is van het Griekse woord oinos, dat wijn betekent. Enotria betekent dan ook niet voor niets “het land van de wijn”.

Als je in het Italiaans over wijn praat, dan gebruik je hiervoor ook het beginsel: eno. Enologo betekent bijvoorbeeld expert van wijnen en enoteca betekent wijnwinkel. Zodra je tijdens je verblijf het woord ‘Enoteca’ ziet staan, moet je hier dus zeker even naar binnen lopen om de lokale wijnen van het land te proeven.

EnotriaCalabria-37

Wist je dat van alle wijn die in de wereld gedronken wordt maar liefst 25% uit Italië komt? Het land van de wijn strijkt dus veel verder dan alleen Zuidelijk Italië…

Op vakantie naar het land van de wijnen? Bekijk hier de verschillende accommodaties waar je kunt verblijven!

Wil jij een leuk gastblog schrijven?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Calabrië.nl