Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Enotria Travel
  • Volg Calabrië.nl

Giuseppe Berto en zijn liefde voor Calabrië

Toen Giuseppe Berto in de jaren 60 onderweg was naar Sicilië, kwam hij op zijn route langs Calabrië. Hij besloot zijn reis naar Sicilië niet te vervolgen, verkocht door de pracht van deze regio. In Calabrië bouwde hij 7 huisjes aan de Capo Vaticano. Voor hemzelf, maar ook voor zijn vrienden, zodat hij deze mooie plek met hen kon delen.

Giuseppe Berto

Berto zegt over Calabrië: “Dit land, van waaruit je de magische eilanden kunt zien liggen, voelt als mijn tweede thuis; ik wil hier de rest van mijn leven doorbrengen”.

De 7 huisjes staan er vandaag de dag nog steeds en zijn inmiddels toegankelijk voor vakantiegangers. Een prachtplek om te overnachten. In ieder huisje zie je Berto’s liefde voor Calabrië terug, want hij heeft zeker weten één van de mooiste plekken van Calabrië gekozen voor deze bestemmingen. In de tijd dat Berto nog leefde, schreef hij zijn boeken hier. Hij schreef bijvoorbeeld “Il Male Oscuro” in het huisje Il Night. Berto’s dochter Antonia deelt de liefde voor Calabrië met haar vader en is inmiddels eigenaar van de 7 huisjes. Zij vertelt je met plezier meer over de regio en maakt op verzoek de lekkerste gerechten voor je klaar.

Il Night di Berto

Le Case di Berto

Vanaf alle 7 huisjes heb je een prachtig uitzicht op de vulkaan Stromboli, het helderblauwe water en de mooie baaitjes. Als je goed kijkt, kun je in de verte zelfs de Eolische eilanden zien liggen. Wandel in de ochtend door de tuin vol mediterrane planten en bloemen en maak kennis met het echte, ongerepte Italië. Geniet ondertussen van het prachtige uitzicht en de rust en ruimte van de regio. Van deze rust en ruimte kun je ook genieten als je naar beneden afdaalt naar de baai van Le Spiaggette. Een heerlijk privéstrand dat je deelt met de gasten van de andere huisjes. Een heel strand voor jezelf, dat is pas écht vakantie!

uitzicht Case di Berto

Benieuwd geworden naar de 7 huisjes van Berto? Op deze pagina vind je alle 7 accommodaties.

 

Wil jij een leuk gastblog schrijven?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Calabrië.nl